Om oss

 Varför tillverka så många nya cyklar när så många bra cyklar redan finns och bara väntar på att få användas?

AW ReCycling sysslar med återbruk.

Vi ser till att cyklarna får ordentlig service och reparation innan försäljning. Vi gör inga halvdana jobb och släpper inte iväg några halvklara cyklar.

Allt trasigt går att laga och ingenting är omöjligt. Genom insamling och upprensning av övergivna, skräpande cyklar hjälper vi till att få plats i cykelrummen och ge nytt liv åt cyklar som annars hamnat på tippen.

Genom återbruk av fler gamla, ”riktiga” cyklar som byggdes för att hålla, hoppas vi kunna bromsa slit och släng-kulturen en smula och gynna både cyklisterna och miljön på en gång.

Med tanke på hur mycket stålindustrin bidrar till utsläpp så blir det en större skillnad än en del tveksam mijöpolitik med en begagnad cykel istället för en ny.

 

VARFÖR BEHÖVS VI?

Folk flyttar in och flyttar ut men cykeln blir ofta kvar. Oönskade, övergivna och ofta negligerade cyklar blir stående i cykelrum och hamnar allt för ofta på soptippen. Det tycker vi är fel. Cyklar hör hemma på gatorna, inte på skroten. Hur blir en cykel övergiven?

 

Vi hämtar alla cyklar som står i vägen och ser till att cykelrummen kan utnyttjas som det var tänkt från början. Inte som skrotupplag.

Back to Top