I vår butik kan du se vad vi har för cyklar till salu eller lämna in din ögonsten för reparation, service eller renovering. Ring gärna och hör efter eller kika in och ta en titt. Körklara cyklar ställs oftast ut på gatan.

Vår kärlek till cyklar är stor men det är inte vår verkstad. Färdiga cyklar hämtas därför ut inom 24 timmar från besked, annars kan en förvaringskostnad på 350 kr / dygn tas ut om vi inte hör från dig. Tillgången på service och reparationer är därför också begränsad under högsäsongen. Lämna gärna in cykeln under höst-vinter när kön är kortare så har du den klar inför nästa säsong. Väntetider under lågsäsong är ca 1-2 dagar men kan ibland gå fortare. Vi har drop in i mån av tid och plats. Du kan också ringa och höra efter.

OBS! En ren cykel håller längre. Vi är tacksamma om du tvättar cykeln innan du lämnar in den till oss för att underlätta arbetet. Är cykeln oljig och väldigt smutsig debiterar vi 300 kr för tvätt av serviceområdet.

Service är underhåll och utförs i förebyggande syfte på körbara cyklar för att slippa reparation. Att vänta tills komponenter rasar blir dyrare i längden än att byta i god tid och lockar lätt fram fler problem.

Är cykeln i så dåligt skick att den inte är körbar eller helt enkelt är ett trasigt vrak så är det inte tal om en service utan en renovering. En renovering är något helt annat i mån av arbetstid och börjar på minst 1500 kr plus reservdelar.

Prislista för vanliga reparationer och underhåll

Endast arbetskostnad om inget annat anges.

Punka/slangbyte bak: 300 kr inkl. slang
Punka/slangbyte fram:  250 kr inkl. slang + 100 kr för elcykelhjul eller heltäckande kedjeskydd +  100 kr för expresspunka (kösmitare)
Däckbyte fram:  250 kr
Däckbyte bak: 300 kr 400 kr / hjulpar + 100 kr för elcykelhjul eller heltäckande kedjeskydd
Besiktning: 250 kr Säkerhetskontroll samt luftpåfyllning
Enkel service: 500 kr Besiktning samt rengöring, smörjning och / eller justering avkedja, växlar och bromsar.
Full Service: 1200 kr Besiktning, enkel service samt justering och / eller byte av slitagedelar som däck, bromsar, drivlina och lager.
+ 400 kr förhydrauliska bromsar + 700 kr för service av dämpad framgaffel
Kedjebyte: 250 kr
Kassett och kedjebyte: 350 kr
Vevlagerbyte: 350 kr
Vevpartibyte: 200 kr
Komplett drivlineservice: 800 kr (Kassett, kedja, vevlager)
Bromsjustering Från: 100 kr
Luftning (hydrauliska): 350 kr / broms (fram/bak)
Bromsklossbyte: 200 kr / broms (fram/bak)
Wirebyte: 200 kr / wire
Växeljustering: 300 kr utanpåliggande (fram & bak) 150 kr integrerat / navväxlar
Back to Top